KOLLUMERZWAAG – Op de Spoarbuorren-Noard heeft in de nacht van zaterdag op zondag een éénzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Iets na twee uur raakte een automobilist(e) met zijn voertuig van de weg en kwam in een sloot terecht.

De automobilist(e) reed over de Spoarbuorren-Noard en kwam uit de richting van De Westereen rijden. Op de t-splitsing met de Bounswei botste de automobilist(e) tegen een betonblok aan. Via het betonblok schoot het voertuig rechtdoor en kwam in een sloot tot stilstand.

Twee getuigen zagen het voertuig in de sloot liggen en schakelden de hulpdiensten in. Naast de politie en een ambulance, werd ook de brandweer van De Westereen opgeroepen. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, was er niemand meer bij de auto aanwezig. De automobilist(e) was direct na het ongeval op de vlucht geslagen.

Omdat er mogelijke sporen van de automobilist(e) het weiland in liepen, heeft de politie een kleine zoekslag gedaan. De brandweer heeft met behulp van de warmtebeeldcamera de politie geassisteerd met zoeken, maar helaas zonder resultaat.

Na het zoeken was de hulp van de brandweer verder niet meer nodig en kon men weer terugkeren naar de kazerne. Het bergingsbedrijf heeft het voertuig uit de sloot gehaald en afgesleept.

Wat de oorzaak van het ongeval is geweest, is niet bekend. Mogelijk dat drank een rol bij het ongeval heeft gespeeld.

Ate Atema