WIJNJEWOUDE – Rond half twee in de nacht naar zondag heeft er op de N381 tussen Drachten en de afslag Wijnjewoude een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail en kon de auto niet meer onder controle krijgen, waarna het voertuig over de kop sloeg en de bestuurder zwaargewond raakte. Omdat het niet bekend was of er meerdere personen in de auto zaten, is in de omgeving gezocht naar meer slachtoffers, onder andere in een naastgelegen sloot. Er werd niemand meer aangetroffen.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Eelde kwam per helikopter ingevlogen. De bestuurder is opgevangen door het ambulancepersoneel en ter plaatse behandeld om te kunnen vervoeren naar het ziekenhuis in Groningen. De N381 in de richting van Wijnjewoude is tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten geweest voor het verkeer. De weg waar het ongeval plaatsvond, lag bezaaid met brokstukken, dit moest worden opgeruimd voordat de weg weer kon worden vrijgegeven.

De politie maakte zondagochtend bekend dat de bestuurder een 21-jarige man uit Dieren uit de provincie Gelderland betreft, hij zat alleen in het voertuig.