SCHOTERZIJL – Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag even na twaalf uur een stacaravan binnengereden. De bestuurder ging er na het ongeval vandoor.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Omstanders vertellen dat de auto vanaf de Worstsloot kwam en richting het dorp reed, toen hij door onbekende oorzaak de bocht miste. Hij kwam via de berm in de tuin van een stacaravan terecht. Hierbij ramde hij een schutting en hekwerk omver.

De auto kwam vervolgens, na een kwartslag te zijn gedraaid, deels in een andere stacaravan tot stilstand. De automobilist ging er vervolgens vandoor. In die caravan waren op dat moment nog mensen aanwezig. Zij zijn wonder boven wonder met de schrik vrijgekomen en opgevangen door andere campinggasten.

Een campinggast vertelde hoe zijn caravan niet werd geraakt door de auto. Hierdoor is niet alleen zijn stacaravan, maar ook hijzelf aan een kleine ramp ontsnapt. De man zat zelf in de hoek van zijn stacaravan, precies waar de auto rakelings langs scheerde.

Waarom de automobilist er vandoor is gegaan, is niet bekend. Door de ter plaatse gekomen agenten is het verhaal opgenomen en wordt onderzocht wie het voertuig heeft bestuurd.