LEEUWARDEN – Op de kruising van de Wirdumerdijk en het Zaailand zijn vanavond een fietser en een auto met elkaar in aanraking gekomen.

Rond half 8 is de fietser aangereden door de witte Fiat, hierbij is er een grote ster in de voorruit van de auto gekomen en de fietser op de grond belandt. De witte auto is na het ongeval volgens getuigen doorgereden.

Een vrouw die vrijwel direct na het ongeval er was, heeft direct eerste hulp verleend. Omdat niemand doeken bij zich hadden voor de bloedende hoofdwond trok ze een T-shirt uit en dekte de wond af. Na enkele minuten kwam de ambulance ter plaatse om het over te nemen.

Na enkele getuigenverklaringen starte de politie direct een onderzoek naar de auto. Na een korte zoekslag werdt de auto gevonden in de Ipe Brouwersteeg tegenover het filmhuis op het Ruiterskwartier, deze was hij ingereden, omdat hij niet verder kon met zijn auto bij de paaltjes ter hoogte van de Harmonie. De man is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De auto is afgesleept door Theo Faber.

112Fryslan

})