BOLSWARD – Een bestuurder van een personenauto is donderdagochtend ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Westergowei- Hichtumerweg.

De politie onderzoekt een ongeval donderdagmorgen op de Westergoawei (N359), waarbij een 36-jarige automobilist uit Harlingen ernstig gewond raakte. Het slachtoffer verzuimde vermoedelijk op de kruising met de Wibrandaweg bij Hichtum voorrang te verlenen aan een vrachtwagen.

De bestuurder van die vrachtwagen, een 48-jarige inwoner van Wommels, kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de personenauto volop in de flank, waarna deze enkele tientallen meters verder tot stilstand kwam. De vrachtwagen schaarde en kwam terecht op het fietspad.

Nadat de bestuurder van de personenauto uit zijn voertuig was bevrijd, werd hij met, naar zich liet aanzien, ernstig letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Het Bureau Verkeersongevalsanalyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg is geruime tijd (gedeeltelijk) afgezet geweest in verband met het schoonmaken van het wegdek.

Update:
De bestuurder van de personenauto is donderdagavond in het ziekenhuis overleden.

Foto’s [url=http://www.scannernet.nl/]Scannernet.nl[/url]

112Fryslan