DE WESTEREEN – Een automobilist heeft donderdagavond nogal wat schade aangericht in het dorp door meerdere botsingen te veroorzaken. Eerder op de avond waren er bij de politie al meldingen binnengekomen van asociaal rijgedrag.

Op de Ljurkstrjitte botste de man tegen een geparkeerde bestelbus en sloeg op de vlucht, tijdens de vlucht klapte hij met het voertuig aan de Fogelsang op een paaltje, ook hierop vertrok de man weer met het fors beschadigde voertuig. Echter bij het inrijden van het Ferbiningspaad vloog de auto uit de bocht en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand.

Bij het ter plaatse komen van de politie was de bestuurder al vertrokken. De politie heeft met meerdere eenheden en dorpsbewoners gezocht naar de bestuurder, later op de avond kon de 25-jarige bestuurder worden aangehouden voor rijden onder invloed en drie keer verlaten van plaats ongeval.

De verdachte is ingesloten in het arrestantencomplex in Leeuwarden waar hij later zal worden gehoord. Gedupeerden hebben aangifte gedaan. Bergingsbedrijf Boersma heeft de auto vervolgens geborgen. Volgens de politie heeft de aangereden bestelbus naast blikschade ook aan de binnenzijde behoorlijke schade opgelopen.