WETSENS – Bij een ernstig verkeersongeval op de Dokkumerwei zijn woensdagmiddag twee personenauto’s frontaal met elkaar in botsing gekomen. Door het ongeval is één persoon om het leven gekomen.

Het ongeval op de Dokkumerwei ontstond omstreeks half zes ter hoogte van de afslag Wetsens. Hierbij waren de personenauto’s door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing gekomen.

De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd om hulp te verlenen en naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, werd ook de brandweer van Dokkum gealarmeerd. Bij aankomst bleek het te gaan om een ernstig ongeval, waarbij drie personen betrokken waren. De hulpdiensten hebben direct geprobeerd om de personen uit hun voertuig te bevrijden en te behandelen.

Voor één persoon kwam alle hulp helaas te laat en is door het ongeval ter plekke overleden. Twee andere personen in het andere voertuig raakten gewond en zijn door de brandweer uit hun voertuig bevrijd. Door het ambulancepersoneel zijn ze behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat de oorzaak van het ongeval precies is geweest, is niet bekend. De VOA (Verkeersongevallenanalyse) is ter plekke gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding.

© Video: Ate Atema

Ate Atema