OOSTERWOLDE – Een automobilist is maandagavond klemgereden door een omstander, nadat hij zag dat de automobilist meerdere keren tegen de vangrail aanreed op de N381.

Een getuige zag de automobilist eerst met forse snelheid over de autoweg rijden vanaf Drachten in de richting Oosterwolde. Op een gegeven moment minderde de automobilist zijn snelheid en botste hij  verschillende keren tegen de vangrail aan. 

In de tussentijd had de getuige de politie gewaarschuwd. De automobilist ging bij afslag Oosterwolde van de N381 af. De getuige heeft daarna de automobilist klem gereden. 

De automobilist stopte vervolgens en wist zelf niet wat er met hem aan de hand was. De man die het voertuig klem zette heeft vervolgens de sleutels uit de auto gehaald, zodat de bestuurder niet verder kon rijden. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. 

Ook kwam een ambulance ter plaatse om de automobilist te onderzoeken, hij is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de bestuurder en zijn rijgedrag. De auto zal later worden geborgen.

Redactie