TWIJZELERHEIDE – Op de Ikewei tussen Twijzelerheide en Twijzel is zondagmiddag bij een verkeersongeval een automobiliste ernstig gewond geraakt en in het ziekenhuis overleden. De bestuurster raakte gewond nadat ze met haar auto in botsing kwam met een boom.

De bestuurster reed over de Ikewei en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De bestuurster kwam met het voertuig tegen de boom tot stilstand en raakte zwaar gewond. De hulpdiensten werden iets na half één opgeroepen om naar de ongeval locatie te gaan. Naast de brandweer van De Westereen, twee ambulances en verschillende politie-eenheden, kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) per helikopter ter plaatse.

De automobiliste is direct door de brandweer uit het zwaar beschadigde voertuig gehaald. Door de arts van het traumateam en het personeel van de ambulance is de bestuurster vervolgens behandeld. Na de behandeling is de vrouw per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) was snel ter plaatse en heeft direct een onderzoek gestart. Het voertuig is door de klap zwaar beschadigd geraakt en is door bergingsbedrijf D.A.B geborgen.

Update: Het slachtoffer was overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar overleden. Het gaat om een 73-jarige vrouw uit de gemeente Dantumadeel

Ate Atema