LEEUWARDEN – Een automobilist die op de Spanjaardslaan tegen geparkeerde auto’s aanbotste is zondagmiddag doorgereden na een mogelijke straatrace.

Twee auto’s kwamen vanuit de richting Noorderbrug de Spanjaardslaan oprijden. Een 24-jarige Leeuwarder passeerde een vluchtheuvel links, terwijl een 18-jarige bestuurder de heuvel rechts passeerde. Hierna raakten de auto’s elkaar. Een van de auto’s kwam na het omver rijden van een paaltje tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Deze geparkeerde auto raakte door de klap een andere geparkeerde auto erachter. De automobilist zou mogelijk uit de bocht zijn gevlogen, doordat hij aangereden werd door een andere auto. Een van de betrokken veroorzakers is na de aanrijding doorgereden. De veroorzaker liet zijn bumper achter.

De automobilist die met zijn auto tegen de geparkeerde auto’s botste, zou zich later op de plek van het ongeval alsnog hebben gemeld. Zijn beschadigde auto werd in de Diepenbrockstraat aangetroffen. De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Beide bestuurders zijn als verdachte gehoord, dit mede in verband met mogelijk straatracen. Het onderzoek is gaande.