WOLVEGA – Een fietsster is dinsdag aan het einde van de middag gewond geraakt toen deze op de Geraniumstraat in Wolvega werd aangereden door een automobilist. Deze bestuurder reed na het incident verder.

Wat er zich precies heeft afgespeeld is niet bekend. De fietsster zou vermoedelijk van achteren zijn aangereden en ten val zijn gekomen. Bij deze valpartij is de vrouw gewond geraakt. Vanwege het ongeval en de hulpverlening was een gedeelte van de Geraniumstraat afgesloten voor overig verkeer.

Dat verkeer kon omrijden via de Rozenstraat en Tulpstraat, deze omleiding zorgde er midden tijdens de plaatselijke spits voor dat er opstoppingen ontstonden in het verkeer.

Wieldop

De betrokken automobilist is na het ongeval doorgereden. Aan de hand van een wieldop welke op de plaats van het ongeval was gevonden, had de politie een vermoeden welke auto bij het incident betrokken was.

Aan de hand van deze wieldop zijn de agenten richting dit voertuig gegaan. Onderzoek moet uit gaan wijzen wat er zich precies heeft afgespeeld en of de bestuurder van de auto er dan wel niet moedwillig vandoor is gegaan.

De fietsster is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij ter plaatse is behandeld door personeel van de ambulance.