Scherpenzeel (Frl.) – Een automobilist is dinsdagmiddag met diens auto in de sloot langs de N351, Pieter Stuyvesantweg, beland. De bestuurder kwam vanuit Wolvega en reed richting Emmeloord, toen hij in de berm terecht kwam en van schrik een ruk aan het stuur gaf, zo vertelt de politie. De bestuurder raakte slechts lichtgewond.

De man zou door onbekende oorzaak met een deel van zijn auto in de berm zijn gekomen. Van schrik heeft hij vervolgens een ruk aan het stuur gegeven, waarna de auto richting de andere berm reed, een halve slag draaide en in de sloot tot stilstand kwam. De man wist zelfstandig uit het voertuig te komen.

Voor het slachtoffer is een ambulance ter plaatse gekomen. Na behandeling door het medisch personeel en enkele uitvoerige controles, bleek vervoer naar het ziekenhuis niet noodzakelijk. Voor de auto is een berger ter plaatse gekomen, die heeft het voertuig uit de sloot gevist.

Ten tijden van het ongeval was de Pieter Stuyvesantweg gedeeltelijk afgesloten voor het overige verkeer, dit in het kader van de veiligheid en om de berger later een veilig werkgebied te geven. Vrachtwagens welke niet over de parallelweg konden, zoals het overige verkeer, konden het ongeval over de N351 passeren.