WOLVEGA – Een automobilist is donderdagochtend in de bosjes naast de oprit van de A32 richting Steenwijk terechtgekomen.

De automobilist kwam vanuit Heerenveen en reed op de afrit naar Wolvega toe, toen het misging. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is niet bekend. Mogelijk raakte de bestuurder door plaatselijke gladheid in de bocht van de afrit de macht over het stuur kwijt.

Een vrachtwagenchauffeur kon de auto nog net ontwijken door de berm in te sturen. Een andere vrachtwagen en automobilist wisten nog op tijd te stoppen voor de auto. De bestuurder en zijn passagier zijn in de ambulance gecontroleerd op enig letsel, maar voor zover bekend bleek hier geen sprake van. Volgens de politie is het duo per ambulance naar familie gebracht om te bekomen van de schrik.

Vanwege het ongeval, maar ook de hoeveelheid modder die op de weg was beland, was de oprit richting Steenwijk enige tijd afgesloten voor overig verkeer. Door een verkeersspecialist van de politie is nog even gecontroleerd of de auto wellicht een technisch mankement zou kunnen hebben gehad. Nadat vast was gesteld dat de bestuurder geen alcohol had genuttigd, heeft een berger de auto uit de bosjes getakeld.