HEERENVEEN – Woensdagmiddag werd de brandweer binnen vijf minuten voor zowel een autobrand als een buitenbrand gealarmeerd.

Rond 15:20 moest de eerste tankautospuit naar een autobrand aan de Buizerd. Op een parkeerterrein bleek rook onder de motorkap van een auto weg te komen. De rook ging al snel over in vlammen. De brandweer heeft de auto geblust maar kon niet voorkomen dat de voorkant van de auto zwaar beschadigd raakte.

Rond 15:25 werd de tweede autospuit van brandweer Heerenveen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Ketting. Ook hier moest men met spoed naar toe om uitbreiding te voorkomen. Een bewoner rook een brandlucht en hoorde geknetter.

Na onderzoek zag de bewoner de brand en waarschuwde de brandweer. Ondertussen probeerden werklieden van de gemeente de brand met scheppen uit te krijgen, maar dit lukte niet.

De brandweer was snel ter plaatse omdat er nog genoeg extra personeel opgekomen was naar aanleiding van de autobrand. Met een straal hogedruk was het brandje snel geblust. Mogelijk is het brandje aangestoken.

Foto’s Keimpe – Voor foto’s van de buitenbrand: [url=http://www.kazernesheerenveen.nl]kazernesheerenveen.nl[/url]

112Fryslan