LEEUWARDEN – Op de Snekertrekweg is zaterdagavond een auto uit de bocht gevlogen en op de zijkant tegen een boom belandt.

Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur in de scherpe bocht van de Snekertrekweg naar de Zwettestraat. Mensen in de omgeving die het ongeval hoorden gebeuren, hebben meteen de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat er water in de omgeving zit, werd rekening gehouden met het ergste. Daarom werd ook de brandweer ingezet voor een mogelijke auto te water.

Eenmaal ter plaatse bleek de auto niet in het water te liggen. De bestuurder was de macht over het stuur kwijtgeraakt, op de zijkant beland en tegen een boom tot stilstand gekomen. De inzittenden konden het voertuig zelf verlaten. Zij zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar kwamen er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. De uitgerukte brandweer kon meteen terugkeren.

Volgens omstanders reed de auto met een hoge snelheid op de bocht af. Naast de auto, liep ook de boom flinke schade op. Een berger heeft het voertuig geborgen.

R. Kiestra