NOARDBURGUM – Op de Centrale As – N356 is dinsdagochtend een automobilist gewond geraakt toen hij met zijn auto op de kop in de sloot belandde.

De hulpdiensten werden iets na acht uur gealarmeerd toen er op de weg en in de berm sporen werden aangetroffen door een agent. Brandweer, twee ambulances, een traumaheli en diverse politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

Het ongeval gebeurde op de Sintrale As tussen afslag Hurdegaryp en De Westereen. Een automobilist was met zijn auto in de berm geraakt en vervolgens over het talud heen geschoten, de auto kwam op de kop in een sloot tot stilstand. Brandweerduikers en oppervlakteredders kwamen ter plaatse, evenals een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig met kraan. De automobilist is door de brandweer uit de auto gehaald. Met de kraan werd hij in een redbrancard naar de ambulance gebracht.

De traumaheli landde in het weiland vlak naast het ongeval. De automobilist is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wegbeheerder en politie sloten vanwege de hulpverlening een rijstrook af.

Hendrik Dijkstra