LEEUWARDEN – Op de Mr PJ Troelstraweg vond donderdagmiddag een ongeval plaats waarbij een auto in brand vloog en een persoon gewond raakte.

Rond kwart over vier werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand ter hoogte van het voormalige AZC aan de Troelstraweg. Een auto was hier achterop zijn voorganger gebotst en vervolgens in brand gevlogen. Naast de brandweer kwamen ook meerdere politiewagens en twee ambulances ter plaatsen.

De politie die vrij snel ter plaatsen was zette uit voorzorg het verkeer in beide richtingen stil. Later werd het verkeer om de beurt via de busbaan langs het ongeval geleid. Er ontstond een flinke file op de Troelstraweg vanaf het Valeriusplein richting Stiens. Het verkeer heeft meer dan een uur veel hinder gehad van het ongeval.

Na het blussen van de brandende auto is een brandweerman achterin de aangereden auto gaan zitten om de nek van de bestuurder te stabiliseren. Na onderzoek van een ambulance verpleegkundige bleek de man geen nekletsel te hebben. Toen de ambulance arriveerde is hij op de brancard gestapt en voor nader onderzoek naar het MCL gebracht.