TERNAARD – Bij een éénzijdig verkeersongeval is op oudjaarsdag een auto van de weg geraakt. De bestuurder raakte omstreeks kwart voor één op de Fiskbuorren met de auto van de weg en kwam met de achterkant in de sloot tot stilstand.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder uit de richting van Holwerd kwam rijden en door onbekende oorzaak de macht over stuur verloor. Het voertuig kwam via een bushokje en een elektriciteitskastje uiteindelijk met de achterkant in de sloot tot stilstand.

Naast de politie en een ambulance, werd ook de brandweer van Ternaard gealarmeerd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden direct hulp aan de bestuurder. De brandweer heeft een portier deur verwijderd, waarna de bestuurder zelfstandig het voertuig kon verlaten. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurder kort onderzocht. Na onderzoek werd duidelijk dat vervoer naar het ziekenhuis niet nodig was.

Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen en heeft het voertuig uit de sloot gehaald. Ten tijde van het ongeval werd het verkeer door een brandweerman geregeld.

Ate Atema