Voorpagina > Auto van talud; bestuurder spoorloos
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Auto van talud; bestuurder spoorloos

Auto van talud; bestuurder spoorloos

WARTEN – Diverse hulpdiensten moesten zondagmiddag om tien over twee uitrukken voor een auto die te water was geraakt op de Stukenwei.

Op de Stukenwei vlak voor de Fonejachtbrug was een auto van het hoge talud geraakt en op de kop in een sloot tot stilstand gekomen. Brandweerduikers, oppervlakteredders en een tankautospuit gingen met spoed ter plaatse, omdat er mogelijk nog iemand in de auto zat of in de sloot beland was. Ook een traumaheli werd opgeroepen. De locatie betrof naast de Waldwei te zijn, daarom kwam ook Rijkswaterstaat met spoed ter plaatse.

Ter plaatse kwamen de hulpdiensten er al snel achter dat er niemand meer in het voertuig zat en er ook geen personen in het water lagen. De inzet van de brandweer was dan ook niet nodig en de traumaheli werd geannuleerd.

Getuigen zouden het water in zijn gegaan en liepen daarbij een nat pak op. Een van de getuigen werd thuisgebracht en de ander is door ambulancepersoneel opgevangen. Dit meldt Waldnet, ook melden zij dat de bestuurder gevlucht is.

Een shovel heeft de berger geholpen met de berging van de auto.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings