LEEUWARDEN – Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten groot uit voor een brandende auto in de ondergronds parkeergarage Zaailand.

Direct werd door de brandweer uitgerukt met twee tankautospuiten, een hulpverleningswagen en een officier van dienst. De politie kwam met diverse auto’s en bikers ter plaatse. Zij sloten een deel van het plein en de inrit van de parkeergarage af.

Bij aankomst was al forse rookontwikkeling zichtbaar vanuit een ventilatie/afzuigings huisje. De brandweer die aankwam bij de hoofdingang ging al snel door naar de ingang nabij het DE café. Hier werd de tankautospuit aangesloten op de interne blusleiding van de parkeergarage.

Naast de brandweer en de politie kwamen ook twee ambulances uit voorzorg ter plaatsen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De auto is bijna volledig in vlammen opgegaan. De parkeergarage was langere tijd afgesloten en pas aan het eind van de middag mochten mensen hun auto’s weer uit de parkeergarage halen. Vermoedelijk blijft de garage morgen nog gesloten. De berging van de uitgebrande auto koste enige tijd omdat er een speciale bergingswagen voor parkeerkelders ter plaatse moest komen. De auto stond op de onderste parkeerlaag onderaan de oprit richting de bovenliggende parkeerlaag.