STIENS – De brandweer van Sint Annaparochie, Leeuwarden en Stiens moesten vanmiddag voor een aanrijding naar de Wythusterwei in Stiens.

Als de brandweer van Stiens aankomt in de straat in het dorp blijkt er een auto met hoge snelheid door een tuin tegen de gevel van een woning te zijn gereden. Ook een ambulance uit Leeuwarden en enkele voertuigen van de politie komen ter plaatse.

De brandweer van Leeuwarden die de gehele dag heeft paraat gestaan vanwege de open dagen van de koninklijke luchtmacht waren dan ook vrij snel ter plaatse. De lieden hoefden echter niet te assisteren en zijn weer richting Leeuwarden gereden. De brandweer van Sint Annaparochie hoefde ook niet in actie te komen.

De brandweer van Stiens heeft het ambulance team geassisteerd en heeft daarbij het dak verwijderd van de VW Golf. Hierna is de man uit de auto gehaald en per ambulance naar het MCL overgebracht.

Volgens omstanders was er een straatrace tussen de twee auto’s aan de gang en is de bestuurder daarbij vermoedelijk het macht over het stuur verloren, waarna hij met zijn auto tegen de woning tot stilstand kwam. De VOA kwam ter plaatse en maakte rapport van het ongeval.

112Fryslan