Voorpagina > Auto tegen gevel door onwelwording achter stuur
Ambulance Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Auto tegen gevel door onwelwording achter stuur

Auto tegen gevel door onwelwording achter stuur

LEEUWARDEN – Een automobilist is zondagmiddag tijdens het rijden onwel geworden en met zijn auto tegen de gevel van een woning gereden.

Het ongeval gebeurde rond half één in de Wijbrand de Geeststraat. De oudere man zat met zijn vrouw in de auto toen hij onwel werd, de auto raakte van de weg en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. Getuigen die het zagen gebeuren hebben direct 1-1-2 gebeld, omdat de man gereanimeerd moest worden.

Twee ambulances en diverse politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Ook burgerhulpverleners kwamen ter plaatse om de man te reanimeren. In samenwerking met ambulancepersoneel en politie zijn zij op straat bezig geweest om de man te reanimeren. Na circa vijftien werd de man met spoed per ambulance naar het MCL gebracht.

Tijdens de inzet van de hulpverleners was de straat afgesloten voor al het verkeer. Een berger heeft de beschadigde auto weggesleept. Een ijzeren hekje raakte bij het ongeval beschadigd, de gevel liep lichte schade op.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings