TIJNJE – Op de A7 tussen Tijnje en Tjalleberd is zaterdagmiddag rond 14.50 uur een auto van de weg geraakt en in de naast de snelweg gelegen sloot beland.

De bestuurster reed richting Heerenveen en raakte door onbekende oorzaak in de berm. Het voertuig schoot de sloot in. Hierbij ramde het voertuig de slootkant, sloeg over de kop om vervolgens een paar meter verder tot stilstand te komen. Twee ambulances en de brandweer van Gorredijk kwamen ter plaatse om het slachtoffer uit de auto te bevrijden.

Door het ongeval was tijdelijk 1 rijstrook van de snelweg afgesloten, hierdoor ontstond korte tijd een file. Bergingsbedrijf Hof heeft het zwaar beschadigde voertuig uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Politiebericht:De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Terwispel, waarbij een 64-jarige automobiliste uit Purmerend letsel op liep. De vrouw was door onbekende oorzaak van de weg geraakt, waarna haar auto in een naast de weg gelegen sloot tot stilstand kwam. Ze werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Foto’s Melle v/d Werff

112Fryslan