Auto te water na onwelwording *foto update*

LEEUWARDEN – Een automobilist is maandagmiddag omstreeks drie uur met zijn auto te water geraakt nadat hij onwel werd achter het stuur.

De 82-jarige man reed komende vanuit de Surinamestraat rechtdoor over de rotonde de Hobbemastraat in. Vervolgens botste hij op een TNT postauto en nog twee andere auto’s. Daarna reed hij een verkeersbord omver en belandde met zijn voertuig in de vijver naast de Parkkerk.

Omstanders waaronder een lerares van de nabijgelegen Paulusschool schoten te hulp en wisten de auto met behulp van een jeep en een sleepkabel te stabiliseren zodat het voertuig niet onder water verdween maar zij konden de bestuurder niet uit de auto krijgen.

Gealarmeerde brandweerlieden die op de Lorentzkade met een duikoefening bezig waren konden zeer snel ter plaatse komen en wisten de man op de kant te krijgen. Hierna is men begonnen met reanimatie.

Onder begeleiding van motorrijders van de politie en met een arts van het Mobiel Medisch Team aan boord, is hij vervolgens per ambulance met spoed overgebracht naar het MCL. Bij aankomst bleek hij te zijn overleden.

De bestuurder van een van de andere betrokken auto’s is met nekklachten eveneens overgebracht naar het MCL. De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht waarna berger Theo Faber de Subaru Impreza uit de vijver heeft gehaald.

[zideo]playzideo=6c4953586e6c6875[/zideo]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan