Auto te water na ongeval A31 (video)

LEEUWARDEN – Zaterdagavond iets voor achten werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water op de A31 L afrit Marssum.

Brandweer, ambulance en de politie rukten massaal uit naar het ongeval wat op de Harlingerstraatweg – N383 voorbij het Shell station blijkt te zijn. Een ambulance kwam als eerste ter plaatse, gevolgd door de politie en de brandweer.

Een Opel belandde na een aanrijding met een andere auto in de sloot. Het water in de sloot stond zodanig laag dat de gealarmeerde duikers onderweg al konden terug keren naar de kazerne.

Vrij vlot na aankomst knipten de brandweerlieden van Leeuwarden de bestuurdersdeur uit de auto. Samen met ambulancepersoneel en politie haalden brandweerlieden vervolgens de bestuurder uit de auto.

Na een kleine half uur kon ook het tweede slachtoffer uit de Opel worden bevrijd en met spoed overgebracht naar MCL. De VOA heeft een onderzoek ingesteld.

Vermoedelijk raakte de bestuurder van een Mini met de rechter voorkant de Opel links achter bij het wiel. De bestuurder van de Opel kwam vervolgens zijwaarts tegen een boom aan en kwam tot stilstand in de sloot. De Mini maakte een draai en kwam iets verder in de berm tot stilstand.

De politie sloot de Harlingerstraatweg – N383 tussen Leeuwarden en Marssum af, waardoor verkeer om moest rijden. Ten tijde van het ongeval werd er ook een burgernetactie opgezet, omdat een automobilist die bij het ongeval betrokken was, zou zijn weggelopen over het fietspad richting Leeuwarden. Of deze man ook is gevonden is nog niet bekend.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b344f616d566873[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan