DOKKUM – Bij een verkeersongeval op de kruising Hogedijken met de Strobosserweg is donderdag aan het begin van de avond een inzittende van een personenauto gewond geraakt. De inzittende raakte gewond nadat de auto door een botsing in het water terecht was gekomen.

Omstreeks zeven uur kwamen op de kruising twee personenauto’s met elkaar in botsing. Door de klap kwam één van de voertuigen met twee inzittenden in water tot stilstand. De twee inzittenden konden gauw via het water uit het voertuig komen.

In de tussentijd werd door omstanders alarm geslagen om de hulpdiensten te waarschuwen. Naast twee ambulances, verschillende politie-eenheden en de blusgroep van Dokkum, werden ook de duikers en oppervlakteredders uit Leeuwarden en Burgum gealarmeerd.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden direct hulp aan de slachtoffers. De twee personen werden door het ambulancepersoneel behandeld. Na de behandeling werd één van de personen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalyse is ter plekke gekomen en heeft de exacte toedracht van het ongeval onderzocht. Omdat de personen al gauw uit het voertuig waren gekomen, hoefden de waterongevallenspecialisten niet ter plaatse te komen.

Ate Atema