BEETGUM – Op de kruising Berltsumerdyk / Westergoawei vond woensdagmiddag omstreeks 12:30 een aanrijding plaats.

De bejaarde bestuurder kreeg geen voorrang van een 21-jarige automobiliste uit Vrouwenparochie. Beide auto’s raakten mekaar op de kruising waarna eentje de sloot in reed. Twee ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de inzittenden. De brandweer van Menaldum rukte uit om het dak deels te verwijderen zodat het oudere echtpaar gemakkelijker bevrijd kon worden. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten hebben twee hondengeleiders van de Koninklijke Luchtmacht eerste hulp verleend.

De brandweer van Leeuwarden kwam met een hulpverleningswagen met kraan ter plaatse om het wrak eventueel uit de sloot te tillen. Dit bleek niet nodig, door een deel van het dak te verwijderen werd er genoeg ruimte gemaakt om de 84-jarige man en zijn 78-jarige vrouw uit hun benarde positie te bevrijden. Ze zijn beiden met spoed met nek en rugklachten en onderkoelingsverschijnselen naar het MCL gebracht.

De Voa heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de aanrijding. Berger Ketellapper heeft beide betrokken voertuigen geborgen. Enkele verkeersregelaars zorgden voor een goede doorstroming van het verkeer tijdens het afhandelen van het incident.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan