WARTEN – Maandagavond werden politie en ambulance gealarmeerd voor een aanrijding op de Waldwei (N31) tussen de Fonejachtbrug en Hemriksein.

Tussen de Fonejachtbrug en het aquaduct bij Leeuwarden waren twee auto’s op elkaar gebotst. Een Volvo was aan het inhalen toen deze in aanraking kwam met een BMW. De Volvo raakte na de klap de macht over het stuur kwijt en belandde ondanks krachtig remmen in de sloot. De BMW raakte de vangrail en kwam midden op de weg tot stilstand.

De bestuurder van de Volvo kon zelfstandig uit de auto komen en is ter plaatse door ambulance personeel onderzocht. De ter plaatse gekomen ambulance heeft niemand meegenomen naar het ziekenhuis, alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De Waldwei werd vanwege het ongeval afgesloten vanaf de afslag Garyp. Verkeer wat stil stond vanwege het ongeval kon na afsluiting van de weg omkeren en tegen de rijrichting de Waldwei verlaten. De verkeersongevallen analyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Berger Theo Faber kon na het onderzoek beide auto’s bergen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan