LEEUWARDEN – Vrijdagochtend rond 10:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een auto te water op de Jan Jelles Hofleane.

Op de kruising ter hoogte van het benzinestation bleek een auto met twee mensen erin in het water te liggen. De te water geraakte auto reed over de Poptawei komende vanuit Marssum toen vanuit Westeinde een auto de weg opreed. Beiden raakten elkaar, waarna een van de auto’s een lantaarnpaal raakte en in het water belandde.

Een tankautospuit van de brandweer was snel ter plaatse. De brandweer begon direct met een poging om de inzittenden via de kofferbak uit de auto te krijgen. Niet veel later kwamen ook de duikers en de hulpverleningswagen van brandweer Leeuwarden ter plaatse, twee duikers ging toen direct het water in. De duikers konden via de passagiersdeur al vlot een oudere man en vrouw uit de auto halen.

Samen met brandweerpersoneel en andere hulpverleners werden beiden uit het water gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De man en vrouw zijn voor controle per ambulance naar het MCL gebracht.

Video: Robin Kiestra – www.112VideoLeeuwarden.nl
[zideo]http://http://zideo.nl/index.php?zideo=6c6f4f546d31733d&playzideo=6b3471526d315a78[/zideo]

112Fryslan