Voorpagina > Auto te water in beruchte bocht: bestuurder gevlucht
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Auto te water in beruchte bocht: bestuurder gevlucht

Auto te water in beruchte bocht: bestuurder gevlucht

LEEUWARDEN – In de nacht van zaterdag op zondag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een auto te water nabij de Vrouwenpoortsbrug.

In de bocht van de Boterhoek had een auto de bocht gemist, ramde een boom omver en schoot rakelings langs een aangemeerde boot het water van de Prinsentuin in. Brandweer, politie en ambulances kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Van getuigen werd vernomen dat er iemand uit het water is gekomen en vervolgens samen met een fietser de plaats van het ongeval heeft verlaten. Hierdoor was er geen zekerheid over eventuele andere inzittenden. De brandweer ging dan ook met een duiker het water in om te zoeken naar slachtoffers. Er werd niemand meer aangetroffen.

Met behulp van de brandweer werd door bergingsbedrijf Theo Faber een poging gedaan om de auto te bergen. Dit bleek niet eenvoudig omdat de auto ver uit de kant ligt. Wegens het onweer was het bergen van de auto te gevaarlijk, daarom werd besloten om de berging uit te stellen. Er is een tijdelijk vaarverbod ingesteld voor de Prinsentuin totdat de auto geborgen is.

De bestuurder is later in de nacht door de politie aangehouden.

Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f4f616e463570=[/zideo]

Over de fotograaf

112Fryslan