IJLST – De politie heeft zaterdagavond een onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Zuidwesthoekweg.

Uit een melding bleek dat een auto te water was geraakt en dat twee personen uit de auto waren geklommen en vervolgens weggevlucht waren. Naast de politie, waren de brandweer en ambulance inmiddels ook ter plaatse omdat het vermoeden bestond dat er nog personen in het voertuig konden zitten.

Duikers van de brandweer hebben het water en de auto doorzocht, maar zonder resultaat. Omstanders vertelden de politie, dat twee auto’s uit de richting van Oosthem aan het racen waren. De auto die nu in het water lag zou hier bij betrokken zijn geweest.

Bij de rotonde van Zuidwesthoek en de Stadslaan, verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte met zijn voertuig in het water. Na een zoekslag in de buurt, werd de verdachte even later in de Jonker Rispenstraat aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar ingesloten.

Tijdens de rit naar het politiebureau, bleek dat hij alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalyse blies hij 585 ug/l. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en de plaats te verlaten van ongeval, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook werd zijn auto in beslag genomen.

Tekst Politie Fryslân

Foto’s Jan Douwe Gorter, [url=http://www.brandweerfotografiesneek.nl]brandweer fotografie Sneek[/url]

112Fryslan