STROOBOS – Aan het Hoendiep Noordzijde is dinsdagochtend een voertuig te water geraakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Het voertuig kwam vanaf de Eibersburen en raakte door onbekende oorzaak in de berm, botste tegen een boom en reed daarna het water in. Meerdere hulpdiensten werden gealarmeerd, waaronder de brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter. De brandweer werd echter snel na de melding afgemeld voor het incident.

Eén persoon was vrij snel na de melding al op eigen kracht uit de auto geklommen. Omdat de hulpdiensten twijfelden of er zich nog meer personen in de auto zouden bevinden, werd alsnog de brandweer en een duikteam gealarmeerd. De auto is met behulp van een kraan van de brandweer opgetakeld. De bestuurder van de auto is na een behandeling in de ambulance, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de opgetakelde auto zat niemand meer. De duikers van brandweer Leeuwarden hebben daarna nog in het water gezocht naar eventuele slachtoffers. Ook in het water werd niemand meer aangetroffen.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft het zwaar beschadigde voertuig geborgen.