KOLLUMERZWAAG – Bij een verkeersongeval op de Foarwei is in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist gewond geraakt. De automobilist raakte gewond nadat hij met zijn voertuig op de kop terecht was gekomen.

Het ongeval ontstond net iets voor half vier. De automobilist reed over de Foarwei in de richting van De Westereen. Bij de versmalling ter hoogte van het dorpshuis ging het mis. De automobilist botste met zijn voertuig tegen een paaltje aan en werd vervolgens gelanceerd. Het voertuig kwam meters verderop op de kop naast de weg tot stilstand.

Twee getuigen zagen het ongeval gebeuren en waarschuwden direct de hulpdiensten. Naast een ambulance en de politie, werd ook de brandweer van De Westereen opgeroepen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden direct hulp aan het slachtoffer. De bestuurder werd door de hulpdiensten zorgvuldig uit zijn voertuig gehaald. In de tussentijd werd de bestuurder door het ambulancepersoneel behandeld. Het slachtoffer is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding liep de personenauto zware schade op en lagen vele auto-onderdelen verspreid over het wegdek. Bergingsbedrijf Anne van Kammen is ter plekke gekomen en heeft het voertuig afgesleept. Naast de auto heeft ook het paaltje enige schade opgelopen.

Ten tijde van het ongeval was de Foarwei afgesloten en werd het verkeer door de politie omgeleid.

Ate Atema