LEEUWARDEN – Vrijdagochtend is om tien over vijf een BMW door drie tuinen geploegd.

Komende uit de richting van het centrum is de wagen met twee jongemannen op volle snelheid over het bruggetje bij het Raaigras en de Weideflora gevlogen. Volgens een ooggetuige reed de wagen tussen de 100 en 120 km per uur. De twee inzittenden waarvan in ieder geval één zichtbaar gewond was, zijn gevlucht na het ongeval. In de woning van de eerste tuin zit een kinderopvang gevestigd, hier zouden een paar uur later dan ook volop kinderen in de tuin aan het spelen zijn geweest.

Van meerdere bewoners is al aangifte opgenomen van de vernielingen. Getuigen zagen twee inzittenden op de vlucht slaan. De politie is naar deze verdachten op zoek. De politie gaat er vanuit dat één van de verdachten gewond is geraakt, omdat in de auto bloedsporen zijn aangetroffen. De auto is al afgesleept. De forensische opsporing verricht onderzoek in de auto.

Al jaren wordt gepleit voor snelheidsbeperkende maatregelen op deze weg. Maar Arriva zou dit tegenwerken omdat de busdienst teveel hinder en vertraging zou oplopen.

112Fryslan