TRIEMEN – Dinsdagmiddag rond kwart over vier is een fietser aangereden door een zwarte VW Golf type 3 in de Triemen.

De Golf waar 2 personen met petjes in zaten is meteen daarna doorgereden. De politie zette hiervoor ruim 600 burgers in actie om uit te kijken naar deze auto. De auto had na de aanrijding een barst in z’n voorruit. Ook had hij witte achterlichten die goed herkenbaar zijn.

Kwart over vijf belde de politie de ruim 600 mensen op met de mededeling dat de auto is aangetroffen, en dat de mensen niet meer hoefden uit te kijken naar deze auto.

update :

De zwarte VW golf is dinsdag aan het eind van de middag gevonden. Deze stond achter de Ringo bar in Veenklooster. De daders hebben de kentekens eraf gehaald om zo onbekend te blijven.

De politie heeft honden ingezet om zo mischien nog een spoor te vinden van de daders.

Aanhouding verdachten

Dinsdagavond zagen agenten de twee gezochte mannen lopen in Oudwoude. De twee 21 jaar en 24 jaar uit Kollum, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Bureau Verkeersongevallenanalyse heeft de auto van de verdachten technisch onderzocht.

Politie zoekt getuigen

De politie wil nog graag in contact komen met getuigen. Hebt u de zwarte VW Golf met daarin de twee verdachten zien rijden of anderszins informatie over de aanrijding? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Bent u getuige van nieuws waar wij nog niet bij zijn? SMS de 112fryslan tiplijn en geef de locatie door : Tel. Nr. 06-10242671

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan