Auto ramt politie blokkade na achtervolging

OUDEGA (SM) – Een automobiliste is zaterdagmiddag dwars door een politieblokkade gereden.

De politie wilde de vrouw in Leeuwarden al staande houden wegens gevaarlijk rijgedrag. De vrouw negeerde echter het stopteken waarop de politie de achtervolging inzette. Een wilde achtervolging volgde waarop de politie besloot een blokkade van twee voertuigen op te zetten op de driesprong van de Sânbuorren, Achterwei en de Aldegeasterdyk.

De bestuurster gaf echter extra gas en reed dwars door de blokkade heen. Daarbij ramde ze twee politiewagens waardoor er één in een sloot belandde. Het andere politie voertuig raakte zwaar beschadigd. De vrouw kwam even verderop tot stilstand met haar zwaar beschadigde Alfa Romeo. Ze raakte gewond bij haar actie en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van haar letsel is nog niets bekend.

De betrokken agenten konden ternauwernood uit hun auto’s springen maar bleven ongedeerd. De vrouw is een bekende van de politie voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. De Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse om alles vast te leggen.

Foto’s [url=http://www.nieuwsuitfriesland.nl/]Robert Jan Boonstra[/url] en Marc Stijger – Video: Klaas-jan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hoEXvPCNHLw[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan