LEEUWARDEN – De bestuurder van een rode Alfa Romeo 145 raakte vannacht rond kwart voor twee de macht over het stuur kwijt op de Professor Mr. P.S. Gerbrandyweg.

De man schoot bij het nemen van de rotonde op de hoek met de Goudenregenstraat met hoge snelheid rechtdoor het fietspad op en ramde uiteindelijk een paal op de Eebrug. Hij raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het MCL vervoerd. Zijn auto liep bij de klap zware schade op. Brokstukken van de auto lagen over een grote afstand verspreid. Terwijl medewerkers van de Omrin het met olie besmeurde wegdek reinigden voerde berger Theo Faber het wrak af.

Politiebericht:De politie heeft zaterdag een eenzijdig ongeval op de Eebrug behandeld, waarbij een 23-jarige man uit Zeist gewond raakte.  De man reed met zijn personenauto over de Gerbrandyweg. Op de rotonde is hij rechtdoor geschoten en kwam in de berm tussen de rotonde en het fietspad. Hij raakte fors de lantaarnpaal naast het brugwachtershuisje en maakte een slag in de rondte. De bestuurder raakte gewond aan zijn gezicht en is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hij rook ook naar alcohol. Daarom is een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Foto’s E. Brandsma

112Fryslan

})