DOKKUM – Vier inzittenden van een blauw Seat zijn zaterdagavond met de schrik vrij gekomen na een ongeval. Het voertuig waarin ze zaten raakte van de weg en kwam in een tuin van een woning tot stilstand.

Het ongeval aan het Karrepad vond omstreeks kwart over zeven plaats. De bestuurder reed met het voertuig over de Oranjewal in de richting van de Kloostersingel. Ter hoogte het Kloosterbrugje raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en reed met het voertuig rechtdoor. Het voertuig schoot door de coniferen heen, raakte een betonnen paaltje en kwam uiteindelijk half op een veranda aan het water tot stilstand.

De hulpdiensten werden ingeschakeld om hulp te verlenen. De politie en de ambulance waren snel ter plaatse, voordat ze arriveerden konden de inzittenden al uit hun auto komen. Enkele inzittenden zijn kort door het ambulancepersoneel onderzocht. Na controle werd duidelijk dat niemand bij het ongeval gewond was geraakt. De politie heeft de bestuurder meegenomen naar het bureau.

Ate Atema