Auto raakt op de kop in de sloot

VEENKLOOSTER – Op de Nonnewei heeft zondagavond rond kwart over negen een verkeersongeval plaatsgevonden. Door onbekende oorzaak was een personenauto op de kop in een sloot terecht gekomen.

De bestuurder reed met de auto over de Nonnewei en raakte vlak voor de kruising met de Kleasterwei de macht over het stuur kwijt. Het voertuig schoot door de berm en kwam uiteindelijk op de kop in de sloot tot stilstand.

Verschillende hulpverleningsdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel op de locatie ter plaatse. Naast de brandweer van Buitenpost, waren ook een tweetal ambulances en verschillende politie-eenheden bij het ongeval aanwezig. Ook de traumahelikopter werd ingevlogen, maar keerde boven het incident alweer terug naar vliegveld Eelde.

Nadat de hulpverleners waren gearriveerd, werd duidelijk dat de bestuurder zelfstandig het voertuig al had verlaten, maar door de klap wel gewond was geraakt. De man werd door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeerongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht en een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen en heeft de auto uit de sloot getakeld.

Ate Atema