FOLLEGA – Vrijdagavond rond 10 uur werd een ambulance gepiept voor een spoedrit op de Strjitwei – N354.

Bij aankomst bleek het te gaan om een auto met caravan die, komende vanuit Follega in de berm was gekomen en door een stuur correctie aan de andere zijde tegen een boom was gebotst. Hierbij is de auto 180 graden gedraait en is de caravan gekanteld en een stukje verderop tegen een boom tot stilstand gekomen.

De bestuurder is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Berger Hof heeft gezorgd voor het weghalen van de auto en caravan.

Politiebericht:
Tjerkgaast; auto met caravan over de kop, bestuurder onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een 62-jarige inwoner van Sneek op de Strjitwei aangehouden die ervan wordt verdacht een éénzijdige aanrijding te hebben veroorzaakt terwijl jij onder invloed van alcohol reed. De man die in zijn auto met daar achter gekoppeld zijn caravan reed, raakte door nog onbekend oorzaak de macht over het stuur kwijt en sloeg over de kop. De automobilist raakte daarbij gewond. Toen de agenten ter plaatse kwamen, roken zij dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De man is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Daar is een bloedproef van de man afgenomen. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod. Ook kreeg de bestuurder proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De auto en caravan raakten zwaar beschadigd.

112Fryslan

})