LEEUWARDEN – Bij een aanrijding op de N31 – Wâldwei ter hoogte van Warten is vrijdagavond een persoon gewond geraakt.

De hulpdiensten kregen net voor middernacht een melding van een voertuig te water en rukte uit met duikers, oppervlakte redders en een hulpverleningsvoertuig. Al snel bleek dat alle personen uit het voertuig waren. Duikers en oppervlakte redders werden daarom afgemeld. De inzittenden van de over de kop geslagen auto konden door omstanders bevrijd worden.

Op de autoweg waren twee auto’s met elkaar in botsing gekomen, de witte auto botste hier op zijn voorganger. Een van de voertuigen kwam op zijn kop nabij een slootje terecht, de ander versperde twee rijbanen. Politie en Rijkswaterstaat hebben daarom het verkeer stil gezet en later werd de weg afgesloten in de richting van Drachten. Nadat een berger het voertuig had geborgen werd een van de rijbanen weer vrijgegeven.

Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokkenen te controleren. Voor zover bekend is er een persoon gewond geraakt. De bestuurder van de witte auto is volgens Noordernieuws overgebracht naar het politiebureau omdat deze mogelijk onder invloed was van alcohol of verdovende middelen. Op het bureau zal uitgezocht gaan worden of de bestuurder zodanig onder invloed was dat hij niet mocht autorijden.

Foto’s 3 & 4 met dank aan: Noordernieuws.nl