URETERP – Zondagmiddag rond 15:00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de Butewei / Opper Haudmare.

De brandweerkorpsen uit Ureterp en Gorredijk en meerdere ambulances kwamen ter plaatsen, evenals de politie. De bestuurder van een blauwe Opel reed op de Butewei en zou de Opper Haudmare oversteken. Hierbij zag hij een Mercedes die op die weg reed vermoedelijk over het hoofd.

De Mercedes kon niet meer stoppen en botste in de zijkant van de Opel. Door de aanrijding sloeg de Mercedes over de kop en kwam in een greppel tot stilstand. De blauwe Opel schoot over een sloot heen en kwam tot stilstand in de tuin van een boerderij.

De bestuurder en passagier van de Mercedes raakten niet bekneld en konden zelfstandig uit de auto komen. De brandweer heeft een deur van de Opel opengeknipt om de passagiere uit de auto te kunne halen. De bestuurder van de Opel en zijn vrouwelijke passagier zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het dochtertje van de bestuurder is met wat kleine wondjes door de Officier van Dienst Geneeskundig(OvD-G) naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallen analyse van de poltie kwam ter plaatse om een onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

112Fryslan

})