HURDEGARYP – Op de Wester-Omwei heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval is een auto op zijn kop terechtgekomen en fors beschadigd geraakt.

Het ongeval gebeurde even voor half twee, toen de bestuurder in een bocht de controle over het stuur kwijtraakte. Hierdoor raakte het voertuig in een slip en kwam uiteindelijk op zijn dak tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct naar het ongeval gestuurd en waren snel ter plaatse. De bestuurder kon zelfstandig zijn voertuig verlaten en raakte wonderbaarlijk niet gewond. De auto en een lantaarnpaal liepen daarentegen wel forse schade op.

De politie heeft tijdens het ongeval één rijstrook afgesloten voor het autoverkeer, waardoor automobilisten een alternatieve route moesten nemen. Sommige bestuurders volgden deze maatregel niet op en reden door de afzetting heen. De politie heeft hier tegenop getreden en de automobilisten erop gewezen en teruggestuurd.

Een gespecialiseerd bedrijf is ter plekke gekomen en heeft voor de verwijdering van de lantaarnpaal gezorgd. Een bergingsbedrijf heeft vervolgens de auto afgesleept.

Ate Atema