LEEUWARDEN – Een auto is vannacht rond twee uur in de Cooppansstraat gekanteld na een aanrijding tegen een boom.

Een bestuurster onder invloed van alcohol wist de auto niet meer onder controle te houden met een aanrijding als gevolg. Ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het voertuig bleek op zijn zij te liggen. De bestuurster van de auto is onderzocht, ze had alleen last van haar elleboog. Vervoer per ambulance bleek niet nodig.

Na een poosje werd de vrouw om onduidelijke reden boos en agressief. Ze sloeg op het raam van een politieauto en beledigde een agente meerdere malen. Wegens haar gedrag werd de meegenomen naar het bureau.

Uit controle bleek dat de 32-jarige inwoonster uit Leeuwarden teveel alcohol had genuttigd, aan het bureau van politie blies zij 1,5 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en er zal proces verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

De verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Theo Faber heeft de auto weer op vier wielen gezet en afgesleept de weg is daarna weer vrijgegeven.

 

 

Michael Dijkstra