DRACHTEN – Een automobilist is woensdagmiddag met zijn auto op de zijkant in de berm terecht gekomen op de A7. Meerdere bestuurders negeerden de afzetting.

De automobilist is waarschijnlijk in aanraking gekomen met een vrachtauto en vervolgens gekanteld. De vrachtwagen stond enkele honderden meters verderop op de vluchtstrook. Brandweer, ambulances en politie gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

De automobilist is door de hulpdiensten uit zijn auto geholpen en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De automobilist is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval ontstond er file tussen het klaverblad en afrit Drachten-Centrum. De afrit werd vanwege het ongeval en de hulpverlening afgesloten.

Een automobiliste negeerde de afzetting van Rijkswaterstaat en gingen via de vluchtstrook de afrit op, vervolgens kwamen daar vier andere automobilistes achteraan. Hierbij werd ook nog eens de ambulance gehinderd die net vertrok naar het ziekenhuis. De vijf automobilistes zijn door de weginspecteur van Rijkswaterstaat aan de kant gezet. Van de weginspecteur en agenten kregen vijf vrouwen een boete voor het negeren van de afzetting.