Voorpagina > Auto op de kop te water
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Auto op de kop te water

Auto op de kop te water

WARTEN – De hulpdiensten zijn donderdagochtend in actie gekomen voor een auto die op de kop te water was geraakt op de Stûkenwei, waar de bestuurder nog in bekneld zat.

De brandweer werd in eerste instantie gealarmeerd met de locatie Wartenser Wiid. Het bleek uiteindelijk te gaan om de Stûkenwei, waar een automobilist van de weg was geraakt. De auto was hierbij over de kop gevlogen en kwam op de kop in een sloot terecht.

De brandweer, twee ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De traumahelikopter uit Groningen landde in een weiland naast het ongeval om het ambulancepersoneel te assisteren.

Met een kraan werd de auto uit de sloot getakeld en in de berm gelegd. De brandweer heeft vervolgens via de achterklep de bestuurder uit de auto bevrijd. Personeel van de traumaheli heeft het ambulancepersoneel geassisteerd in de ambulance. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met spoed per ambulance naar het MCL gebracht.

De Stukenwei was lange tijd afgesloten voor het verkeer zodat hulpverleners hun werk konden doen. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Berger Theo Faber heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd.

Over de fotograaf

112Fryslan