ANJUM – Op de kruising Saatsenwei met de Stiemsterwei ter hoogte van Anjum is zaterdagavond een Duitse personenauto op de kop terecht gekomen. Rond kwart over zeven kwam het voertuig op de kop terecht, nadat het door een voorrangsfout in botsing kwam met een andere personenauto.

De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing toen de automobilist van de Volvo vanaf de Stiemsterwei de Saatsenwei op wilde rijden. Tijdens het oprijden zag de automobilist de Duitse auto met twee inzittenden komend van rechts over het hoofd. Een aanrijding kon niet voorkomen worden, waardoor het Duitse voertuig op de kop in de bosschages terecht kwam.

Door het ongeval raakten de twee Duitse inzittenden gewond en moesten door de brandweer van Anjum uit voertuig gehaald worden. Nadat de twee inzittenden waren bevrijdt, zijn zij beide overgedragen aan het ambulancepersoneel. Vervolgens zijn de twee personen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist van de Volvo raakte niet gewond en kwam bij het ongeval met de schrik vrij.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) is ter plekke gekomen om de exacte oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Berger Boersma uit Wâlterswâld heeft beide voertuigen geborgen en afgesleept. Ten tijde van het ongeval is de gehele Saatsenwei door de politie afgesloten geweest.

 

Ate Atema