NIJEGA – Donderdagmiddag rond 17:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de N31 tussen Nijega en Drachten.

Het ongeval bleek echter enkele honderden meters voor de afslag Nijega te zijn. Een automobiliste was met haar auto op de kop in de sloot terecht gekomen.

De brandweerkorpsen van Drachten en Bergum werden gealarmeerd evenals een ambulance vanuit Drachten en de Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G). De brandweer was niet nodig en kwam daarom ook niet ter plaatse.

De bestuurster was met hulp van omstanders uit de auto gekomen. Zij werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht. Het verkeer ondervond enige hinder omdat het alleen via de linker rijstrook kon rijden.

De automobiliste en getuigen gaven aan dat zij rond 17.30 uur door een bestuurder van een zwarte Peugot 407 afgesneden was. Hierdoor raakte ze in de slip en kwam op de kop in de sloot naast de rijbaan terecht. De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte Peugot. Bent u deze bestuurder of denkt u deze bestuurder te kennen, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

112Fryslan