BURDAARD – Op zaterdagmiddag Tweede Kerstdag heeft op de Kolkhuzerwei een ongeval plaatsgevonden. Een personenauto is door onbekende oorzaak op de kop in een sloot terecht gekomen. Het ongeval met de personenauto ontstond omstreeks kwart voor drie.

De personenauto reed vanuit Burdaard richting de Lauwersseewei, toen het op een recht stuk mis ging. Door onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg en kwam het op de kop in de sloot tot stilstand.
Omstanders hebben direct hulp geboden en via 1-1-2 de hulpdiensten gewaarschuwd. Omdat in eerste instantie de situatie niet geheel duidelijk was, werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd. Naast twee ambulance’s en verschillende politie-eenheden, werden ook de brandweerkorpsen uit Ferwert, Dokkum, Burgum, en Leeuwarden gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten bleek de situatie mee te vallen. De bestuurster had haar voertuig inmiddels verlaten en werd door omstanders al opgevangen. Ambulancepersoneel heeft de bestuurster gecontroleerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Ferwert en Dokkum kwamen wel ter plaatse, maar hun hulp bleek niet meer nodig te zijn. De brandweer van Leeuwarden en Burgum werden onderweg afgemeld. Het bergingsbedrijf Boersma uit Walterswald is ter plekke gekomen en heeft het voertuig uit de sloot gehaald.

Foto’s Ate Atema en Kevin v/d Velde
Video: Ate Atema

Kevin van der Velde