Auto op de kop in brand: Engelsen gevlucht

JOURE – In de nacht van vrijdag op zaterdag crashte een Engelse terreinwagen met zeven inzittenden op de Harddraversweg.

Op de minirotonde was een Engelse terreinauto over de kop geslagen, bij aankomst van politie en brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De inzittenden, zeven Engelsen, waren volgens getuigen allemaal er vandoor gegaan. Omdat er in eerste instantie wat onduidelijkheid was over het aantal inzittenden controleerde de brandweer eerst of er nog mensen in de auto zaten.

De brandweer leende een van hun warmtebeeldcamera’s aan de politie zodat deze in de omgeving op zoek konden gaan naar de inzittenden van de auto. Na een korte zoektocht vond de politie twee van de inzittenden, een 21-jarige en een 26-jarige man, beiden uit Engeland. De 21-jarige had onder invloed van alcohol gereden. Uit onderzoek bleek dat hij 1.3 promille (580 ugl) alcohol in zijn bloed had. Hierop werd hij aangehouden.

Spoorloos
Even later werd nog een derde man aangetroffen. Deze 22-jarige, ook uit Engeland, werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat er vermoedelijk zeven mensen in de auto hadden gezeten. De politie trof even later nog drie inzittenden aan, een 17-jarige, een 22-jarige en een 25-jarige, ook alleen uit Engeland. De 21-jarige zit nog vast. Een zevende inzittende is nog spoorloos.

Uitgebrand
Vermoedelijk is de auto, komende vanuit de richting Uitwellingerga, met een relatief hoge snelheid, de rotonde Seewei/Harddraversdyk opgereden. Door de snelheid in combinatie met het hoge zwaartepunt van de auto (mede door het groot aantal inzittenden) kantelde hij op het moment dat de wielen het verhoogde middendeel raakten van de rotonde. Hierdoor schoof de auto op zijn kant over het wegdek en sloeg hij over de kop. Het voertuig brandde nagenoeg geheel uit.

Foto’s [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweer Joure[/url]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan